Marlika Krab
"GGZ Santana teams zijn met opzet kleinschalig om korte lijnen tussen de behandelaars te houden"
Professioneel
Al onze behandelaars zijn HBO- of universitair opgeleid
Miguel Santana
"we hebben een eigen diagnostische methode ontwikkeld, die snel, klantvriendelijk en kwalitatief goed is."

Bij GGZ Santana zijn verschillende behandelingen (modules) mogelijk, te weten Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie, GroepsbehandelingGedragstherapie, Traumabehandeling, en Medicatie.

Wij hanteren de 'stepped care' filosofie d.w.z.: we sluiten bij de behandeling zoveel mogelijk aan bij de klachten, waar u (het meeste) last van heeft en maken een behandeling niet 'zwaarder' en langer dan nodig is.

Als u bij ons behandeling wenst, wordt een Behandelplan met u gemaakt.
Hierin staat vermeld welke diagnose werd gesteld en welke behandelingen zullen plaatsvinden.

Regiebehandelaar

Uw behandeling vindt plaats onder leiding van een Regiebehandelaar (een psychiater,
GZ- psycholoog of Verpleegkundig Specialist), die de diagnose stelt en overzicht houdt over de verschillende behandel- 'modules', die u bij 1 of meerdere behandelaren volgt.
Soms is de Regiebehandelaar direct bij uw behandeling betrokken, maar het is ook mogelijk dat
deze vooral overzichtstaken heeft.
De Regiebehandelaar zal, om uw behandeling zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen, in de loop van uw behandeling regelmatig met de behandelaar/ behandelaren uw behandelverloop evalueren.
Natuurlijk zal uw behandelaar/zullen uw behandelaren regelmatig ook met u het behandelverloop bespreken.

Soms is het mogelijk tijdens uw behandeling samen te werken met andere GGZ organisaties of met organisaties die begeleiding/ondersteuning kunnen bieden.
Desgevraagd en altijd in overleg met u, kunnen we met medewerkers van andere organisaties meedenken in het aansluiten van hun methoden en technieken aan uw AD(H)D/Autisme: 'coaching the coach'.

 

Alle stappen op een rijtje:

 1. verwijzing 50Verwijzing
 2. toets 50
  Diagnostisch onderzoek
 3. advies 50
  Advies
 4. behandeling 50
  Behandeling
 5. afsluiting 50
  Afsluiting

 

 

 

Aktueel nieuws

 • 2024
  • Huidige wachttijden

   Op dit moment zijn de wachttijden voor een eerste afspraak binnen de SGGZ en voor de BGGZ:  Locatie Heerenveen: 7,5 maanden (225 dagen) Locatie Leeuwarden:  7,5 maanden (225 dagen) Locatie Groningen: 4 maanden (125 dagen) Poli Niet-Aangeboren Hersenletsel: tijdelijke stop.  Poli Jeugd (16 en 17 jarigen): 3 maanden (90 dagen)  Bijgewerkt op...

   Lees meer …

 • 2023
  • GGZ Santana start per januari 2024 in Groningen!

   Hierbij melden wij u, dat GGZ Santana per januari 2024 een vestiging in de stad Groningen opent, adres Laan Corpus den Hoorn 108, 1e etage.

   Lees meer …

  • No show beleid aangepast per 15 juli 2023

   Met ingang van 15 juli 2023 wordt het no show beleid van GGZ Santana aangepast. Wat is een no show? Het is belangrijk voor de continuïteit van uw behandeling, dat u op tijd verschijnt bij de geplande afspraken met uw behandelaar. Mocht het niet lukken om op de afspraak te verschijnen, dan dient u deze, minstens 24 uur van te voren, af te zeggen via info@ggzsantana.nl of 085-3012430. Het is belangrijk dat u afzegt bij het secretariaat en niet rechtstreeks bij uw behandelaar! Heeft u de afspraak...

   Lees meer …

 • 2021

Screening

Onze screeningsmethode is efficiënt en klantvriendelijk, zodat u zo snel mogelijk de behandeling krijgt, die bij u past.