)

Behandeling van volwassenen ( met IQ boven 75) met AD(H)D, Autisme en NAH (= Niet Aangeboren Hersenletsel)

Kosten

GGZ voor volwassenen wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt in 2018 een verplicht eigen risico van € 385. Hoeveel u precies betaalt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en of u uw eigen risico 'vrijwillig' verhoogd hebt. De startdatum van de behandeling bepaalt van welk jaar uw eigen risico in rekening wordt gebracht. Start de behandeling in 2018 en loopt deze door in 2019 dan gaan de kosten van de hele behandeling ten laste van uw eigen risico van 2018.

Lees meer over de kosten van uw behandeling

Bij AD(H)D wordt (door een ‘filter’ in de hersenen) te veel informatie (gewenste en ongewenste) doorgelaten. Het gevolg is afgeleid zijn, moeite hebben met ordenen en plannen, impulsief en (soms) hyperactief zijn. Bij autisme bestaan problemen met de snelheid (te trage verwerking) en met de interpretatie van de informatie. Het gevolg is te weinig overzicht hebben en sociaal onhandig functioneren. Soms zijn vooral bijkomende problemen zichtbaar, zoals somberheid, angst, alcohol- of drugsproblemen, langdurige werkloosheid, studie- of relatieproblemen. Het is belangrijk vast te stellen wat er precies aan de hand is. Uit de screening kan blijken of AD(H)D of autisme de basis van de problemen zijn. Naar aanleiding van de screeningsresultaten kan dan een passende behandeling volgen, exact op de persoon toegespitst.

  • Behandeling start met goede uitleg over de diagnose, over het verband met de aanmeldingsklachten, welke voor- en nadelen uit AD(H)D en/of autisme kunnen voortvloeien en welke behandeling(en) er binnen GGZ Santana mogelijk is/zijn.
  • In geval van medicatie bestaat er een breed palet en de medicatie wordt aan u persoonlijk aangepast.

Er volgt hierop altijd een deskundige monitoring van de effecten.

  • Voor langdurige coaching wordt naar coach-organisaties verwezen.
  • Cognitieve gedragstherapie kan bij bijkomende psychiatrische problemen worden toegepast.
  • Systeemtherapie kan bij gezins- of partnerrelatieproblematiek leiden tot betere communicatie en een beter onderling begrip. De GGZ Santana systeemtherapeut houdt daarbij rekening met de rol van AD(H)D/autisme in uw gezin of in uw relatie.
  • Groepsbehandelingen: ASS-groep, AD(H)D groep. (kan toegevoegd worden bij het rijtje van behandelingen).

Lees hier onze patientenfolder voor meer informatie

FOLDER_SANTANA_DIGITAAL

Voor meer informatie over onze groepsbehandelingen, kunt u hieronder op de folderlink klikken.

Folder_ASS_groep.pdf

Folder_CGT_ADHD_groep.pdf

pdfFolder_Partner-__oudergroep_ASS_2018.pdf