Marlika Krab
"GGZ Santana teams zijn met opzet kleinschalig om korte lijnen tussen de behandelaars te houden"
Professioneel
Al onze behandelaars zijn HBO- of universitair opgeleid
Miguel Santana
"we hebben een eigen diagnostische methode ontwikkeld, die snel, klantvriendelijk en kwalitatief goed is."

 

 

 

Gedragstherapie

Binnen GGZ-Santana wordt Gedragstherapie aangeboden om grip op uw klachten passend bij Autisme en/of AD(H)D, en eventuele bijkomende klachten, te krijgen. Gedragstherapie is een behandelvorm waarbij gewerkt wordt aan veranderingen in (ongewenst) gedrag. Bij AD(H)D en ASS kunnen problemen voorkomen met het structureren van de dagelijkse bezigheden zoals het organiseren van het huishouden, opleiding of werk. Ook kan uitstelgedrag voorkomen, of moeite met het inplannen van voldoende rust zodat er terugkerend sprake is van overprikkeling of overbelasting.

Afhankelijk van uw klachten en diagnose kan worden gewerkt aan:

 • Verminderen van ADHD-gerelateerde klachten (concentratie/ ordenings- en planningsvaardigheden/impulsiviteit/prikkelbaarheid)
 • Verminderen van Autisme-gerelateerde klachten (overzicht/sociale vaardigheden/hoog spanningsniveau/executief functioneren)
 • Versterken/herstellen van zelfvertrouwen en leren eigen grenzen te stellen en te bewaken
 • Dag-/nachtritme structurering
 • Verminderen van in- of doorslaapproblemen
 • Een evenwicht vinden in rust en activiteiten

Er wordt gewerkt met bewezen effectieve behandelmodules, zoals de ‘Behandelgids ADHD bij volwassenen’, ‘Overprikkeling voorkomen’ en ‘Meer rust en minder stress bij Autisme’.

De behandelafspraken duren per keer ongeveer 45 minuten. Doorgaans is de frequentie van de gesprekken tweewekelijks. U gaat bij Gedragstherapie niet alleen met uw behandelaar in gesprek, maar ook thuis aan de slag met de praktische tips die helpen bij een gedragsverandering.

 

Alle stappen op een rijtje:

 1. verwijzing 50Verwijzing
 2. toets 50
  Diagnostisch onderzoek
 3. advies 50
  Advies
 4. behandeling 50
  Behandeling
 5. afsluiting 50
  Afsluiting

 

 

 

Aktueel nieuws

 • 2024
  • Huidige wachttijden

   Op dit moment zijn de wachttijden voor een eerste afspraak binnen de SGGZ en voor de BGGZ:  Locatie Heerenveen: 7,5 maanden (225 dagen) Locatie Leeuwarden:  7,5 maanden (225 dagen) Locatie Groningen: 4 maanden (125 dagen) Poli Niet-Aangeboren Hersenletsel: tijdelijke stop.  Poli Jeugd (16 en 17 jarigen): 3 maanden (90 dagen)  Bijgewerkt op...

   Lees meer …

 • 2023
  • GGZ Santana start per januari 2024 in Groningen!

   Hierbij melden wij u, dat GGZ Santana per januari 2024 een vestiging in de stad Groningen opent, adres Laan Corpus den Hoorn 108, 1e etage.

   Lees meer …

  • No show beleid aangepast per 15 juli 2023

   Met ingang van 15 juli 2023 wordt het no show beleid van GGZ Santana aangepast. Wat is een no show? Het is belangrijk voor de continuïteit van uw behandeling, dat u op tijd verschijnt bij de geplande afspraken met uw behandelaar. Mocht het niet lukken om op de afspraak te verschijnen, dan dient u deze, minstens 24 uur van te voren, af te zeggen via info@ggzsantana.nl of 085-3012430. Het is belangrijk dat u afzegt bij het secretariaat en niet rechtstreeks bij uw behandelaar! Heeft u de afspraak...

   Lees meer …

 • 2021

Miguel Santana

GGZ Santana dankt haar naam aan oprichter / directeur Miguel Santana die ruim 20 jaar ervaring heeft als psychiater.