• Miguel Santana
  Miguel Santana
  "we hebben een eigen diagnostische methode ontwikkeld, die snel, klantvriendelijk en kwalitatief goed is."
 • Overleg GGZ Santana
  Professioneel
  Al onze behandelaars zijn HBO- of universitair opgeleid
 • Marlike Krab
  Marlika Krab
  "GGZ Santana teams zijn met opzet kleinschalig om korte lijnen tussen de behandelaars te houden"

GGZ voor volwassenen wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt een verplicht eigen risico van € 385. Hoeveel u precies betaalt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en of u uw eigen risico 'vrijwillig' verhoogd hebt. De startdatum van de behandeling bepaalt van welk jaar uw eigen risico in rekening wordt gebracht. Start de behandeling in 2020 en loopt deze door in 2021, dan gaan de kosten van de hele behandeling ten laste van uw eigen risico van 2020. Start uw behandeling in 2021, dan gaat de behandeling ten koste van uw eigen risico van 2021. Uw behandeling kan maximaal 365 dagen duren. 

Contracten met zorgverzekeraars

GGZ Santana heeft voor 2021 contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

De Friesland
Zilveren Kruis Achmea
FBTO
Interpolis
Pro life
One Underwriting
VGZ
IZZ
Bewuzt
MVJP
Unive
SZVK
ZEKUR
Zorgzaam
IZA
UMC
DSW
InTwente
Stad Holland
Ditzo
De Amersfoortse
 
Labels van Caresco:
National academic
Promovendum
Besured 
 
Per 1 juni 2021 heeft GGZ Santana een cliëntenstop voor :
 
- VGZ cliënten met een verwijzing voor Specialistische GGZ. 
(m.u.v. labels National Academic, Promovendum en Besured) Er kan wel verwezen worden naar basis GGZ. 
Kijk voor meer informatie en zorgbemiddeling naar : Zorgadvies en Bemiddeling
 

Wanneer wij geen contract met uw zorgverzekeraar hebben:

In Nederland mag u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. Bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder moet u zelf de rekening betalen en indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar vergoedt wel de behandeling.

 

Goed om te weten

 • Bent u verzekerd bij Anderzorg, CZdirect of JustCZ? Door de te lage vergoedingen van deze polissen kunt u niet bij ons in behandeling komen. Wij adviseren u om contact op te nemen met Anderzorg of CZ.
 • Heeft u een restitutiepolis of een naturapolis die teminste 70% van het gecontracteerde tarief vergoed? dan kunt u wel in behandeling komen. U ontvangt van ons na afloop van de behandeling de factuur en dient zelf het factuurbedrag aan ons over te maken. U ontvangt wel de vergoeding retour van uw zorgverzekeraar. Het factuurbedrag is nooit hoger dan de vergoeding

Bij vragen of onduidelijkheden raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Eigen risico

De behandeling van GGZ Santana wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat (een deel van) uw eigen risico wordt verrekend, tenzij u dat al hebt betaald voor het ontvangen van andere zorg. Het wettelijk eigen risico van 2020 bedraagt 385 euro, tenzij u zelf voor een hoger eigen risico hebt gekozen.

Kosten voortijdig stoppen met behandeling

Nadat u door uw huisarts bent aangemeld bij GGZ Santana wordt u bij ons ingeschreven. Op dat moment wordt uw behandeltraject administratief gestart. Voordat u daadwerkelijk in contact komt met een intaker of behandelaar van GGZ Santana worden er (administratieve) handelingen verricht ter beoordeling van uw aanmelding en ter voorbereiding van uw intake. Dit noemen we indirecte tijd. Deze tijd wordt in rekening gebracht. Wanneer na uw eerste gesprek (directe tijd binnen de DBC) blijkt dat GGZ Santana u niet de benodigde behandeling kan bieden, wordt uw behandeltraject gesloten. De geregistreerde tijd wordt door GGZ Santana bij uw zorgverzekeraar dan wel bij uzelf in rekening gebracht. Houdt u er rekening mee dat dit gevolgen heeft voor uw verplichte- of vrijwillig verhoogde eigen risico.

 

 

Aktueel

Wachttijden

Wachttijden ggz santana heerenveen leeuwarden

Op dit moment is de wachttijd voor een eerste afspraak binnen de SGGZ en voor de BGGZ: 

Locatie Heerenveen – wachttijd 16 weken

Locatie Leeuwarden – wachttijd 16 weken

Poli Niet-Aangeboren Hersenletsel – wachttijd 16 weken

Bijgewerkt op 16-9-2021.

Lees meer...